Kalender

Feb
21
Wed
Debat: ‘Zwolle over 4 jaar’ @ Stadkamer
Feb 21 @ 8:00 pm – 10:00 pm
Debat: 'Zwolle over 4 jaar' @ Stadkamer

Dit debat van FNV Lokaal zal plaats vinden in de zaal van de Stadkamer, centraal thema is “Zwolle over 4 jaar”.
“Elementen uit ons 10-punten plan, wat u kunt vinden op https://www.fnv.nl/overfnv/nieuws/actuele-dossiers/gemeenteraadsverkiezingen/10-puntenplan/ zullen daarbij terugkomen.

Mar
12
Mon
Vastgoeddebat @ nnb
Mar 12 @ 7:00 pm – 10:00 pm
Vastgoeddebat @ nnb

Het vastgoeddebat wordt georganiseerd door de Zwolsche Vastgoedsociëteit. Meer details volgen zodra deze bekend zijn.

Mar
13
Tue
Debat ‘Hoe sociaal is Zwolle’ @ nnb
Mar 13 @ 7:30 pm – 9:30 pm

Op 13 maart is het debat ‘Hoe sociaal is Zwolle?’ dat wordt georganiseerd door het Diaconaal Platform Zwolle (DPZ) in samenwerking met de Werkgroep Welzijn en Levensbeschouwing. Een locatie is nog niet bekend, maar als tijdstip wordt op de Facebookpagina van het DPZ 19.30 uur opgegeven. Als er meer informatie bekend is zullen we dat hier melden.

Mar
14
Wed
ZZP Nederland Debat @ nnb
Mar 14 @ 7:30 pm – 10:00 pm

De gemeenteraadsverkiezingen worden in op 21 maart 2018 in de meeste gemeenten in Nederland wederom gehouden. Omdat zzp’ers afhankelijk zijn van het lokale beleid van de gemeente, is het belangrijk om de standpunten van de diverse partijen op het gebied van ondernemerschap goed te kennen. Immers door op de juiste partij te stemmen kan het ondernemerschap in de gemeente een stimulans krijgen.

Wij willen bereiken:

Dat de stem van zzp’ers in de gemeente meer wordt gehoord.
Dat zzp’ers in de gemeente hun krachten bundelen.
Dat de gemeentelijke politiek zich sterk maakt voor zelfstandige ondernemers.
Omdat het voor Stichting ZZP Nederland helaas niet mogelijk is om alle partijprogramma’s van de partijen in de gemeenten uit te zoeken, richten wij ons deze verkiezingen op 3 gemeenten; Amsterdam, Rotterdam en Zwolle.

Vijf belangrijke ondernemerspunten
Helaas heeft niet iedere partij voldoende duidelijk gemaakt in haar partijprogramma wat het ondernemersbeleid inhoudt. Vandaar dat wij aan de lijsttrekker/woordvoerder van iedere partij (althans de vijf grootste) vijf vragen gaan stellen, die voor ondernemers belangrijk zijn. Zodra wij de antwoorden hebben plaatsen we deze op onze website.

Gaat uw partij het ondernemerschap in uw gemeente stimuleren? Noem de 3 belangrijkste actiepunten.
Vindt u het belangrijk dat jongeren in het onderwijs goede voorlichting krijgen over het ondernemerschap? Op welke wijze gaat uw partij dat bewerkstelligen?
Op welke wijze kan de gemeente lokale- en regionale netwerken van zzp’ers faciliteren? Gaat uw partij daaraan meewerken?
Gaat uw partij meewerken aan het installeren van een startersloket, waar startende ondernemers terecht kunnen voor deskundige informatie en onafhankelijk advies?
Is uw partij van mening, dat het gemeentelijk aanbestedingsbeleid meer moet worden gericht op zzp’ers? Op welke wijze denkt u dat te bewerkstelligen?

Mar
19
Mon
Slotdebat @ nnb
Mar 19 @ 7:30 pm – 10:00 pm

De lijsttrekker van alle deelnemende partijen gaan nog een laatste keer met elkaar in de bat voordat Zwolle naar de stembus gaat.

Zodra er meer details over het slotdebat bekend zijn, zullen we die hier melden.

Mar
21
Wed
Verkiezingen @ Stembureaus verdeeld over heel Zwolle
Mar 21 all-day
Verkiezingen @ Stembureaus verdeeld over heel Zwolle

Het is zo ver, we mogen naar de stembus. Veel plezier!

Mar
26
Mon
Afscheid oude gemeenteraad @ Gemeentehuis Zwolle
Mar 26 @ 7:30 pm – 10:00 pm
Afscheid oude gemeenteraad @ Gemeentehuis Zwolle

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis wordt afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Het is gebruikelijk dat de volksvertegenwoordigers die twaalf jaar of langer in de raad zaten een koninklijke onderscheiding krijgen opgespeld.

Mar
29
Thu
Installatie nieuwe gemeenteraad @ Gemeentehuis Zwolle
Mar 29 @ 7:30 pm – 10:00 pm
Installatie nieuwe gemeenteraad @ Gemeentehuis Zwolle

De nieuwe gemeenteraadsleden worden ingezworen en de nieuwe raad geïnstalleerd. Bij de beëdiging krijgen raadsleden de keus tussen het afleggen van een eed of een verklaring & belofte. In het laatste geval antwoordt hij of zij met de zin ‘dat verklaar en beloof ik’. Bij een eed spreekt het raadslid de volgende woorden uit: ‘Zo waarlijk helpe mij God Almachtig’.