Stem op de leukste campagnefilmpjes van Zwolle

Beter goed gejat, dan slecht bedacht. Daarom ging Zwolitico in navolging van cabaretier Martijn Koning (toch een geboren Zwollenaar) op zoek naar de leukste campagnefilmpjes van Zwolle.

Het viel niet mee, want waar de ene partij het zeer professioneel aanpakt, konden we van andere partijen maar weinig of geen beeldmateriaal vinden (waar blijven jullie Swollwacht en GroenLinks?). Toch is het gelukt om vier clips te verzamelen waarvan we moesten grinniken of zelfs de slappe lach kregen. Oordeel zelf en stem onderaan op het leukste campagnefilmpje van Zwolle.

Kay Wolters (D66), ‘Zwolle is een bruisende stad’

D66 heeft op verschillende plekken in de stad filmpjes opgenomen met kandidaat raadsleden. Bij iedere locatie hoort een standpunt. Zo ook de Voorstraat, een fantastische straat volgens kandidaat raadslid Kay Wolters. Hij heeft alleen een beetje moeite om zijn punt duidelijk te maken. We vermoeden dat de ChristenUnie er achter zit…

Jan Nabers, ‘Wat gaaf, schaatsen op natuurijs’

Ja, als lijsttrekker in campagnetijd trek je natuurlijk niet alleen de lijst, maar ook de schaatsen aan als er natuurijs ligt. En dat is “gaaf”. En wie denkt dat een schaatsfilmpje niets met de verkiezingen te maken heeft, think again!

Brammert Geerling (SP), ‘Zet ‘m op’.

De SP Zwolle is zeer begaan met het wel en wee van onze leerkrachten. Dus als de juffen en meesters uit het basisonderwijs staken voor betere voorwaarden, dan kunnen ze een vlammende peptalk van de lijsttrekker van de SP Zwolle verwachten. Fidel Castro was er niets bij.

Rene de Heer (VVD), ‘Een wijk in Zwolle Zuid’

De samenvatting van VVD-wethouder Rene de Heer van een bezoek aan de wijk Schelle in Zwolle Zuid samen met zijn partijgenoten moet je eigenlijk een paar keer achter elkaar bekijken om de volle amusementswaarde er uit te halen. Een paar dingen zijn in ieder geval erg duidelijk na het zien van de video: ‘parkeerproblemen met stip op nummer 1’, ‘bereikbaarheid is d’r in en d’r uit’ en met de eensgezindheid zit het wel goed bij de VVD.

Stem hier op je favoriete campagnefilmpje:

[democracy id=”4″]

Lees ook:
Wat Zwolse raadsleden van Star Wars kunnen leren
Kieswijzer maakt een ding duidelijk: er valt weinig te kiezen

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s