Naast PVV ook zeker geen Forum voor Democratie bij GR18 Zwolle

Het lijkt er op dat de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Zwolle zullen gaan tussen slechts acht partijen. Eerder was al bekend dat de PVV voorlopig geen voet aan Zwolse bodem zal zetten. Ook Forum voor Democratie heeft inmiddels laten weten de Overijsselse hoofdstad links te laten liggen.

Acht zittende partijen schreven zich in

De inschrijvingsperiode voor nieuwe partijen is verstreken. Nieuwkomers konden tot 27 december een verzoek tot deelname indienen. Dat hebben acht zittende partijen gedaan: ChristenUnie, VVD, PvdA, D66, SP, CDA, GroenLinks en Swollwacht. De eenmansfractie van Orhan Cetin, die in december 2014 uit de fractie van D66 werd gezet en als politieke eenpitter verder ging, heeft zich niet aangemeld.

Nog een mogelijkheid voor nieuwe partijen

Er is nog wel een mogelijkheid voor nieuwe partijen om in Zwolle een gooi naar een of meerdere zetels te doen. Tot 5 februari kunnen partijen, die landelijk geregistreerd staan zich ook nog melden. Dat geldt ook voor nieuwe lokale partijen, maar die kunnen dan niet meer onder hun naam deelnemen, maar onder de naam lijst 9 etc.

Geen Willem Lucht, OPA of Piraten bij GR18 in Zwolle

In 2014 deden er uiteindelijk elf partijen mee aan de verkiezingen. Naast de acht partijen die zetels wisten te bemachtigen waren dat de Piratenpartij, OPA en Lijst Willem Lucht. De laatste twee initiatieven hebben al aangegeven dat ze niet meedoen. Ook de Piratenpartij, waar Marcel Kamphuis het roer na het overlijden van lijsttrekker en oprichter Ronnie Popkema in 2014 overnam, doet niet mee aan de verkiezingen in maart 2018, zo laat Kamphuis weten.

PVV en FvD laten Zwolle links liggen

Volgens de raadsgriffie in Zwolle zijn PVV en FvD er sowieso niet bij. “De PVV heeft ons te kennen gegeven dat zij in Zwolle niet mee doet. Dat signaal hebben we ook opgevangen vanuit Forum voor Democratie.”

Lees ook:
Verkiezingsbeloftes: sociale huur
Welk raadslid moet je zeker volgen op Twitter?

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s